dissabte, 11 de febrer del 2012

Concentració a l'Aeroport 11-02-2012

Este matí, a pesar del fred tan gèlid que feia, part del professorat i de l'alumnat de l'IES Politècnic ha assistit a la Concentració convocada pels sindicats en l'Aeroport de Castelló.




L'ambient de l'esdeveniment ha estat marcat pel fred, però també per l'entusiasme de tots els participants, que hem comprovat com estem d'units, tot i pertànyer a sectors diferents. L'originalitat de les pancartes, les disfresses d'alguns i els llençols pintats a mà per alguns centres educatius ens ha confortat a totes i a tots!











Uns hem anat amb els nostres cotxes, d'altres han utilitzat els autobusos posats pels organitzadors de l'esdeveniment i, segons l'hora d'arribada a les instal·lacions de l'Aeroport, ho hem tingut més fàcil o més dificíl per accedir-hi.


Qui hem anat darrere dels autobusos i dels cotxes dels representants sindicats hem pogut entrar amb els nostres vehicles a les instal·lacions sense problemes, però sí sota la mirada de moltíssims policies. Una vegada dins hem vist que sols era permés estar al voltant de l'estàtua, coneguda ja per ser l'estàtua de Fabra. No hem pogut veure, doncs, les instal·lacions de l'aeroport!


Altres han volgut ser matiners i arribar prompte a l'Aeroport, però s'han trobat que els cossos policials no els han permés l'entrada. Per això, han hagut d'aparcar en camins no asfaltats relativament propers al lloc de convocatòria.

El grup més desafortunat ha sigut els qui, sense arribar tard (cap a les 10:40), s'han trobat amb la prohibició de la policia d'entrar a les instal·lacions aeroportuàries per tots els accessos permesos. Ara bé, sense desistir de les seues intencions, han buscat lloc per aparcar a Vilanova d'Alcolea i en camins rurals, ja no tan propers com els que havien ajudat a aparcar els matiners. Han vingut caminant (entre 1 hora i 1 i mitja els ha costat) fins on estàvem tots.

Els telèfons mòbils sonaven constantment i, si paraves un poc l'orella, t'adonaves que tots tenien amics i coneguts que no podien arribar a l'Aeroport. Hem donat unes quantes voltes a l'estàtua, com un grup de fanàtics que adoren un ídol (res més lluny de la realitat!) mentre la miràvem amb ulls d'indignació i observàvem on estan els nostres i els vostres diners. Se'ns confirmaven els comentaris que sobre ella havíem sentit. Era cert: Una estàtua lletja, de dimensions megalítiques (cert) i rovellada en algunes parts.



El fred continuava, el sol no ajudava gens a minvar-lo i de sobte ha començat a córrer la veu "Anem a l'autovia!", "Vinga, tothom cap a dalt!". I això hem fet. Enfilant-nos uns per les costeres, anant pels camins que hi portaven, altres, hem arribat a l'A-10 (i no A-13 que ha publicat El Mundo). Hem tallat els dos sentits, mentre observàvem amb estranyesa la desmesurada quantitat de policies, de cotxes policials, de guàrdies civils que ens estava esperant.



M'he sentit com si formara part d'un grup de delinqüents, quan l'únic que som és gent treballadora que reivindica els seus drets com a treballadors i, sobretot, com a ciutadans.





Finalment, conscients dels problemes que estàvem causant als conductors que circulaven per l'autovia hem decidit tornar a l'Aeroport i donar per finalitzada la Concentració.

Gràcies a totes i a tots!

Fins a la pròxima!





Ressò de la concentració a la premsa:

Cadena Ser
Mediterráneo
El País
El Mundo

El Levante
Las Provincias
ABC
Público







3 comentaris:

  1. Que currada, Raquel. El teu article está molt bé i és molt complet. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Simplement, perfecte!
    Moltíssimes gràcies per la teua feina tan ben feta

    ResponElimina